Over Merel

MMerel Rijvordterel Rijvordt (M.Sc.) heeft economie en psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. In 2007 rondde zij haar master bedrijfseconomie af en in 2008 haar master sociale psychologie. In 2012 volgde zij verder een post-hbo coachopleiding.

In totaal schreef Merel met goed resultaat vier scripties: 1) een bachelorscriptie psychologie over het effect van het aantal keuzemogelijkheden op het nemen van beslissingen (literatuuronderzoek); 2) een masterscriptie psychologie over emotieverwerking bij jongeren met een Autisme Spectrum Stoornis (kwantitatief onderzoek door middel van een experiment gericht op reactietijden);  3) een bachelorscriptie economie over strategie, management control systemen en performance (literatuuronderzoek) en 4) een masterscriptie economie over kostprijsinformatie binnen de gehandicaptenzorg (kwalitatief onderzoek door middel van een case study).

Merel combineert haar kennis over het schrijven van een scriptie met haar vaardigheden als psycholoog en coach bij het begeleiden van studenten, zodat zij met plezier hun scriptie afronden. Inmiddels heeft Merel succesvol ruim 50 studenten met hun scriptie begeleid. Daarbij geeft ze concrete feedback en wil ze studenten enthousiast maken om zelf aan de slag te gaan.

Ik vond het heel fijn om Merel als begeleider te hebben tijdens het schrijven van mijn scriptie omdat haar enthousiaste manier van helpen mij motivatie gaf. Haar manier van begeleiden vond ik heel duidelijk en overzichtelijk. 

Willemijn, hbo-studente Media en Entertainment Management

Lesgeven is een passie van Merel. Ze heeft veel ervaring met lesgeven in economie en in studievaardigheden. Nu werkt ze als freelance docent voor de Universiteit van Amsterdam, Faculteit Economie & Bedrijfskunde. Daar geeft ze werkcolleges voor verschillende vakken gericht op schrijf- en onderzoeksvaardigheden en werkcolleges voor het inhoudelijke vak Organisatie & Management.

Merel is naast MerelScriptie actief met haar andere bedrijf MerelCoaching, waarmee ze schrijftrainingen voor professionals aanbiedt.